receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitwww.vegetarian.cz.
vegetarian.cz

Zpět na recepty


POHANKA S RÝŽÍ PO INDICKU S CIBULÍ A MRKVÍ

Pro inspiraci, co uvařit po Silvestru.

Potřebné ingredience:

2 střední cibule(pórky)

4 stroužky česneku(1-2 lžičky sušeného česneku)

po lžičce chat masaly, meat masaly a garam masaly

trošku thajského koření, kostku vegetariánského bujonu

Dále 250 g pohanky, 100 g rýže, malou plechovku hrášku, 3 mrkve

Postup

Pohanku povaříme ve slané vodě asi 15 minut a necháme zakrytou pokličkou. Do horkého oleje dáme všechna koření, mícháme asi 2 minuty, aby se nepřipálilo, pak přidáme na nudličky pokrájenou cibuli(pórek), česnek, důkladně promícháme a prohřejeme. Mrkev pokrájíme na kolečka a spolu s hráškem vložíme do čonku s cibulí a česnekem. promícháme a smažíme, až to zavoní po celé kuchyni. Do této hotové směsi vmícháme změklou pohanku, a rýži. Podlijeme do poloviny vodou a necháme dusit 30 minut .Dle potřeby přichutíme.

Tento pokrm je velmi chutný a vzhledem k obsahu pohanky vhodný pro ty, kdo mají potíže se žilním systémem.

Dobrou chuť přejí

Věra Ondroušková
a syn Micha(11), který tuto krmi připravil


Zde nám můžete poslat Váš recept, děkujeme.

Poslat recept